torsdag 17. april 2014

Endelig! Si farvel til insulin!

Etter mye hardt arbeid, bokstavelig talt BLOD, SVETTE OG TÅRER, er Alexander så bra at han kan klare seg uten insulin! Vi trodde det var for godt til å være sant, men nå er det gått 3 uker uten insulin. Dette kalles remisjon, og skjer med de fleste katter med diabetes innen 1-6 mnd., når man klarer å stabilisere blodsukkeret med insulin og diett.

Det er nesten for godt til å være sant, og jeg trodde det egentlig ikke med det samme.
Blodsukkeret begynte å gå nedover de siste to ukene i mars. Til slutt ble det så lavt, at insulinet måtte reduseres til 2 injeksjoner daglig, deretter en gang og deretter måtte det tas helt bort. Dyrelegen trodde det heller ikke da jeg ringte og fortalte om hva som hadde skjedd.


Det har vært 2 måneder med slit!
Har stått opp kl 6.00 hver eneste morgen(både lørdag og søndag) for å gi insulin, gitt insulin kl. 15.00 og kl. 23.00. Som betyr at jeg har viet hver eneste dag i 2 mnd til dette.
Det er umulig å si at: Nei, i dag gidder jeg ikke å stå opp kl. 6, eller i dag vil jeg legge meg før kl. 23.00. Du må være der til riktg tidspunkt for å måle blodsukker og gi insulin. Hvis ikke man kan gjøre det, kan man bare glemme at katten skal bli frisk.
Har også brukt 15 000 kr på utstyr, dyrelege, mat og medisiner de siste 2 mnd. Utgiftene til mat er noe som vil fortsette, fordi han må gå på diett resten av livet, for å forhindre at han får høyt blodsukker og må starte igjen med insulin.


Jeg har ærlig talt vært så sliten og lei at jeg vurderte å bare gi opp, men klarte ikke tanken på å avlive Alexander. Det var jeg som holdt ham i live, og det var veldig viktig for meg å ikke gi ham opp.

Var det verdt det? JA!

Blodsukkeret går opp selv om insulindosen økes?

Vekten begynte å gå opp så snart vi startet insulinbehandlingen. Dette er både positivt og negativt. Det er positivt fordi det betyr at insulinbehandlingen fungerer og han får i seg næring :)
Han veide 4 kg da vi startet behandlingen og vekten økte til 5 kg på bare noen uker! Han var fortsatt tynn, selv om han hadde lagt på seg 1 kg. 
Det negative er at det legger det seg en del fett på buken(magen), som gjør at insulinet ikke blir tatt opp skikkelig, dersom det blir injisert i buken. Det bør vær lite fett i området der insulinet blir injisert. Dette fikk vi lære ved at insulinet plutselig ikke fungerte lenger, og blodsukkerverdiene bare økte!


Etter et besøk hos dyrelegen, fikk vi vite at dette sikkert var grunnen til at insulinet ikke hadde noe effekt. Vi fikk lære hvordan insulin skal injiseres i nakken på katten, som er en spesiell teknikk. Blodsukkerverdiene begynte endelig å gå ned. Selv om injeksjonene fungerte, trengte han fortsatt ganske store doser insulin, han fikk 9 E daglig! Men det viktigste var at insulinet fungerte og blodsukkeret begynte å stabilisere seg :)